20% KORTING op alle producten met kortingscode SUMMERSALE

Behandelen met olie

Waarom behandelen met olie?

Al onze producten zijn behandeld met plantaardige olie – deze is milieuvriendelijk, vrij van giftige stoffen en net als onze eikenhouten producten een natuurproduct.

Door de snijplanken in te smeren met olie ontstaat er een beschermende, afstotende laag. De olie trekt diep in het hout in en voorkomt zo dat vocht zoals water of sappen in het hout dringt en dat het hout uitdroogt.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld gelakt hout kan geolied hout blijven ademen en blijft de antibacteriële werking van het eikenhout behouden. Voor meer informatie zie het kopje hygiëne.

 

Voordat we onze producten verzenden worden ze met olie behandeld, net als aan het einde van het productieproces. Onze producten zijn dus al voorzien van een beschermende olielaag. Maar na verloop van tijd en door gebruik en reiniging van de snijplanken slijt deze laag. Dus ook in het dagelijkse gebruik blijft het belangrijk om regelmatig te behandelen met olie. Afhankelijk van het gebruik zet je de snijplank om de week of elke maand in de olie.

In het algemeen geldt, wanneer de snijplank (te) droog aanvoelt, dan is het tijd voor een nieuw laagje. Zo zorg je ervoor dat je je snijplank mooi en in een goede conditie houdt.

Hoe behandel ik mijn snijplank met olie?

Voor het oliën van een houten snijplank kun je het beste een geur- en smaakloze olie gebruiken zoals druivenpitolie.

 

  • Breng de olie aan met een doek, een kwast of keukenpapier
  • Smeer de snijplank aan alle kanten in, vergeet de zijkanten en vooral de kopse kant* niet!
  • Laat de olie een paar uur intrekken
  • Herhaal dit net zolang tot de olie niet meer in het hout trekt
  • Wrijf eventuele resten eraf met een doek of keukenpapier.

 

Nu is je snijplank goed beschermd en kan er weer tegenaan!

 

*de kopse kant is de dwarse kant van een snijplank