UITVERKOOP OP = OP!


ons verhaal

In 2003 heb ik, Barbara, een half jaar in Zuid-Afrika gewoond voor mijn studie. In deze geweldige tijd ontmoette ik mijn man èn zijn huisgenoot Anthony uit Stellenbosch. Dit was het begin van een bijzondere vriendschap.

 

Terwijl ik m’n carrière in Human Resources begon, zette Anthony zijn eigen bedrijf op, Kiewiet. Hij vertrouwde op de vaardigheden die hij van zijn vader, een timmerman, had geleerd en concentreerde zich op de bewerking van hout. Niet zomaar hout… Anthony koopt oude wijnvaten op van Wine Farms in de buurt van Stellenbosch. Van dit massieve eikenhout maakt Anthony met zijn team de mooiste snijplanken en schalen, een geweldig voorbeeld van upcycling: het hergebruiken van iets wat eigenlijk oud en afgedankt is, waardoor het weer mooi wordt en nieuwe waarde krijgt.

 

Ik heb de sprong gewaagd en mijn vaste baan opgezegd om Anthony’s producten in Nederland op de markt te brengen via mijn webwinkel WynPlankie. Waarom? Omdat het verhaal van Anthony’s bedrijf in meerdere opzichten goed bij mij past (of is het juist andersom?! 😉). 

Ik heb altijd al een hart gehad voor hout, al helemaal als oud hout nieuw leven wordt ingeblazen en voorwerpen met de hand zijn gemaakt. Vanaf het moment dat ik Anthony’s creaties zag ben ik enthousiast, de prachtige kleur van het hout, de mooie kwaliteit, de fraaie ontwerpen, zwaar en massief.

Het feit dat mijn activiteiten bijna direct de lokale Zuid-Afrikaanse bevolking ondersteunen, geeft me een heel goed gevoel… In mij schuilt nog altijd het schoolmeisje dat de ontwikkelingssamenwerking in wilde.

Last but not least, dat Zuid-Afrika een speciaal plekje in m’n leven heeft, mag duidelijk zijn! ♥

Wil je graag meer weten? Klik op de foto's hiernaast!