20% KORTING op alle producten met kortingscode SUMMERSALE

Duurzaam ondernemen

Wij hebben een hart voor mens en natuur. Op verschillende manieren zetten wij dit om in duurzaam ondernemen:

 

Hergebruik van hout

In Zuid-Afrika kopen Anthony en zijn team afgedankte wijnvaten op van Wine Farms. Zij geven het massieve eikenhout een tweede leven en voorkomen zo dat deze waardevolle grondstof verloren gaat. Er ontstaan nieuwe houten producten zonder dat er bomen voor worden gekapt.

 

Duurzaam kernhout

Wijnvaten worden gemaakt van het kernhout van de eikenboom, omdat dit bijzonder hard en dicht is. Onze producten, vervaardigd uit dat harde eikenhout, hebben dus diezelfde kwaliteiten. Dat betekent niet alleen dat er zonder problemen op kan worden gesneden, maar ook dat ze lang mee gaan, ze zijn duurzaam!

wijn uit Zuid-Afrika

Investeren in ontwikkeling

In de Winelands van Zuid-Afrika is Anthony begonnen als eenmanszaak. Al vrij snel heeft hij werkeloze jonge mannen uit de omgeving in dienst genomen, die hij het hout bewerken heeft bijgebracht. Door deze mannen een ambacht te leren en een baan te geven kunnen zij nu zichzelf en hun familie in het levensonderhoud voorzien. Op hun beurt leiden zij nieuwe leden in het team op. Ook dat is duurzaam ondernemen: mensen een kans geven op eerlijk werk met goede en veilige arbeidsomstandigheden en het doorgeven van vaardigheden en ambachten.

 

Milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal

Aangezien de producten van WynPlankie duurzaam zijn, is het alleen maar logisch om ook duurzaam te verpakken. We gebruiken milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal, zoals composteerbare opvulchips en sierlint, gerecyclede noppenfolie, etiketten van graspapier en papieren tape.

Lees meer over het scheiden van ons verpakkingsmateriaal

 

WynPlankie zorgt voor een dubbel goed gevoel:

de producten zijn niet alleen prachtig om te zien, er zit ook een goed verhaal achter!